15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Türkiye’nin sivil toplumunu temsil eden, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Hak- İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına basın açıklaması yaptı.

Erkekli, ‘Türkiye’nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak” dedi.

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, “Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu” diyerek milletin demokrasi ve özgürlüklere kasteden bu saldırı karşısında dik durduğunu ve canı pahasına değerlerini savunduğunu ifade etti. Başkan Mehmet Erkekli, “Bu masadaki kuruluşların tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı” diye konuştu. Erkekli, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, bir daha böyle hain darbe girişimlerinin yaşanmaması için FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Yargı kurumlarının darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermesi ve milletin vicdanını rahatlatması gerektiğini söyleyen Mehmet Erkekli, “En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık” dedi.

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkek, Türkiye’nin dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıktığını çok açık şekilde ifade ettiğini belirtti. Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu söyleyen Erkekli, “Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var” dedi.

Mehmet Erkekli, 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecinin tamamlandığını ve yeni bir atılım süreci başlatmak gerektiğini belirtti. Borsa Başkanı Erkekli, “Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız” diye konuştu.

Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)ne bağlı tüm oda ve borsaların Türkiye’nin 81 vilayetinde demokrasi sevdalısı kurumlar olarak ortak açıklama yaptığını söyledi.