ADINDAN SÖZ ETTİREN BORSA OLDUK!

Çanakkale'de Borsa İstişare Toplantısı'nda konuşan Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, faaliyetlerini ve hizmet kalitelerini artırarak "Beş Yıldızlı" borsa olmayı başardıklarını söyledi. Erkekli, "İç Anadolu'nun en etkili odalarındanız" dedi.

Yozgat Ticaret Borsası, Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla "Borsa İstişare Toplantısı'nı Çanakkale'de düzenledi. İl genelinden yaklaşık 200'e yakın üye katıldı. 3 gün süren programda Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı şehitlikler gezildi. Gezi'nin ardından ilk olarak Borsa İstişare Toplantısı son olarak da, ilçeler ile birlikte ayrı gruplar halinde görüşler, talepler ve sorunlar masaya yatırıldı.

ÇANAKKALE'DE DUYGU SELİ

Yozgat Ticaret Borsası olarak Borsa İstişare Toplantısı'nı yapacakları yerin manevi bir değeri olmasını istediklerini ve bunun için de Çanakkale'yi seçtiklerini belirten  Borsa Başkanı Mehmet Erkekli, bunun için 3 günlük bir program hazırladıklarını söyledi. Erkekli, "İlk kez böyle bir organizasyon düzenledik ve Çanakkale olsun dedik. Çünkü Çanakkale öyle bir ruhtur ki  esir yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim diyen bir ruhtur. Buraya gelerek hem dua etmek istedik hem de toplantımızı burada gerçekleştirmek istedik" dedi.

DUALAR ŞEHİTLERİMİZ İÇİN

Ticaret Borsası'nın 200'e yakın üyesi programın ilk gününde Çanakkale'deki şehitliklerini rehber eşliğinde ziyaret edip bilgi aldı. Boğazların denetiminin yapıldığı Kilitbahir Kalesi ile başlayan ziyaret, Namazgah Tabyaları, Saygıyeri Şehitliği, Çanakkale Abidesi, Bomba Sırtı, 27. Alay Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Akbaşlar Şehitliği ile sürdü. Son olarak ise Çanakkale Tanıtım Merkezi'nde 3  boyutlu olarak canlandırılan 11 salonda savaşta yaşananları izlediler.  Bir metre kareye 4 şehidin ve 600 merminin düştüğü Çanakkale Zaferi, borsa üyelerini duygulandırdı. Orada yaşananların rehberler eşliğinde anlatıması ile duygu seline kapılan borsa üyeleri gözyaşlarını tutamadı, hep bir ağızdan şehitlerimiz için dualar okundu.

DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

İstişa toplantısı öncesinde ise üyeler Çanakkale Savaşı ve Kınalı Hasan'ın anlatıldığı kısa filmi izlediler. Ardından ise Yozgat Ticaret Borsası'nın faaliyetleri ve yaptığı ziyaretleri gösteren bir sunum yapıldı. Burada bir konuşma yapan Başkanı Mehmet Erkekli, istişare toplantısında üyelerine kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Üye menfaatlerini gözardı edici hiç bir faaliyette bulunmadıklarının altını çizen Erkekli, faaliyetlerini ve hizmet kalitelerini artırarak Beş Yıldızlı borsa olmayı başardıklarını söyledi. İş dünyasına ne kadar güçlü olduklarını da gösterdiklerini kaydeden Borsa Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK

Çanakkale Ziyareti'nin ve Borsa İstişare Toplantısı'nın oldukça verimli geçtiğini ifade eden üyeler ise Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli'ye bu etkinliği düzenlediği için teşekkür edip, bunun devam etmesini istediler. Erkekli ise ilk kez böyle bir organizasyon düzenlediklerini ama sık sık da düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Erkekli, "Çanakkale'nin hepimiz üzerinde iyi bir iz bıraktığını düşünüyorum. atalarımız bu vatan için savaşarak canlarını verdiler, bugün biz onlar sayesinde varız" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU'NA TAZİYE ZİYARETİ

Öte yandan ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun annesi Solmaz Hisarcıklıoğlu (81) hayatını kaybetti. Bir süredir yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle TOBB ETÜ Hastanesi'nde tedavi gören Solmaz Hisarcıklıoğlu perşembe günü öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Solmaz Hisarcıklıoğlu'nun cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi. Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli başkanlığında 200 üyesi ile Çanakkale ziyareti ve Borsa İstişare Toplantısı'nın hemen sonrasında Ankara'ya hareket ederek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na taziye ziyaretinde bulundu.