Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'dan Ticaret Borsası'na "Tam Destek"

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan; Yozgat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli ve Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz önderliğindeki yaklaşık 20 kişilik heyeti makamında ağırladı.

Yozgat’ta zahirecilik yapan heyet üyeleri Yozgat merkez de “Buğday Pazarı” bulunmaması ve Çapanoğlu Camii etrafında bulunan alanların da yıkılması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler.  Bu mağduriyeti gidermek adına Ticaret Borsası’na ait arsayı buğday pazarına tahsis edebileceklerini belirten Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli; “ Tüccarlarımızın mağduriyetini gidermek için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Borsamıza ait ilimiz Azizli Bağları Mahallesinde, TMO karşısında yer alan 15.400 m2’lik arsamızı “Buğday Pazarı” yapımı için tahsis etmeye hazırız. Bu alana kantarımızı, eleme tesisimizi, laboratuvar binamızı ve depolarımızı yapalım. Tahıl, yem ya da un alıp satan tüccarlarımızı toplayalım. Hem şehir merkezinden yoğunluğu azaltmış oluruz.” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, heyetin taleplerini dinledikten sonra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli’ye teşekkür etti. Yozgat’ta ticaretin gelişmesi adına güzel bir adım olarak nitelendirdiği bu projeye tam destek vereceğini belirtti. Daha sonra Sayın Arslan şöyle devam etti; “Yozgat’ın esnafı bize kızıyor. Yozgat hasta ama bu zamana kadar görmemişler ya da tedavi etmek için çalışmamışlar. Şuan şehir merkezi tıkandı ve mevcut yoğunluğu taşımıyor. Biz herkesin göz yumduğu sorunlara el attık. Bunları şahsi menfaatlerimiz için değil halkımızın menfaati ve gelecekte çocuklarımızın rahat etmesi etmesi için yaptık. Büyük Cami dibinde zahirecilik mümkün değildi bu nedenle buralardaki dükkanları kaldırmak durumunda kaldık. Zahireciliğin şehir dışına taşınması gerekmektedir. Bu nedenle Sayın Erkeklinin ifade ettiği düşüncelere katılıyorum. Şehir merkezinden birlikte çıkalım. Siz bize, biz size yardımcı olalım. Düğmeye basın ve projenizi hazırlayın biz de gerekli takibatı yapalım. Belediye olarak bu işin her safhasında maddi manevi destek verip yanınızda olalım.”